Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur?

Day.Az представляет новость на азербайджанском языке

Şərab  içərkən  qədəhləri  toqquşdurmaq  antik  dövrlərdən  qalma  bir  adətdir.

Day.Az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, qədim  zamanlarda  insanlar  düşmənlərini  evlərinə  qonaq  çağırıb, onlara  zəhərli  içki  təqdim edərlərmiş. Evə  gələn  qonaq  içkini  içdikdən  sonra  ölərmiş. Uzun  illər  bu  cür  adam öldürmək üsulu  davam  etdikdən  sonra, kimsə  başqasının  əlindən  şərab  içməyib. Sonralar  evə  gələn  qonağın ev  sahibindən  qorxmaması  üçün  qədəh  toqquşdurmaq  qaydası  dəbə  düşüb. Bu  qaydaya  əsasən şərabı  süzən  adam,  qədəhləri  toqquşdurduqdan  sonra  əvvəlcə  öz  qədəhini  yuxarıya  qadırıb, bir neçə  udum  öz  şərabından  içir. Bununla  o,  şərabın  zəhərli  olmadığını  sübut  edir  və  ətrafdakılara da  içməyi  təklif  edir.
Bu  bir  şərab  içmək  mədəniyyətidir.

Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.

Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.