Bu qidalardan yeyin! Xərçəng olmaq riskiniz azalsın...

Day.Az представляет новость на азербайджанском языке

Araşdırmalar göstərir ki, düzgün qidalanmamaq xərçəng xəstəliyinə səbəb ola bilər.

Xərçəng riskini azaltmaq və sağlam yaşamaq üçün doğru qidaların gücündən yararlanmaq lazımdır. Xərçəngə qarşıqorunmaq üçün menyunuzda təbii qidalara yer verməlisiniz.

Metbuat.az xəbər verir ki, qoz-bal ikilisi konserogen təsirləri yox edir. Qozu təbii bal ilə yemək xərçəngə qarşı qoruyucu təsiri artırır. Xərçənglə mübarizədə digər bir ikili isə tahin-doşabdır. Tahin və doşabın birlikdə istifadəsi toxuma və orqanların daha yaxşı çalışmasına və konserogen maddələrin bədəndən uzaqlaşmasına yardımçı olur. Həmçinin, süd və darçın ikilisi də güclü təsirə malikdir. Südünüzü darçınla için, xərçəngin qarşısını alın.

Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.