Yemək bişirməyi sevənlər üçün inanılmaz məsləhətlər

Day.Az представляет новость на азербайджанском языке

Axşam.az xarici KİV-ə istinadən dadlı yeməklər bişirməyi sevənlərə bəzi mətbəx sirlərini təqdim edir:

- Dondurulmuş ətin buzunu mikrodalğalı sobada və ya isti suyun altında açmağa çalışmayın. Bu zaman ət bütün vitaminini itirir.

- Kartof püresinə 1 xörək qaşığı sirkə töksəniz, dadı daha gözəl olur.

- Sobada qızartdığınız ət qurumasın deyə içəriyə kiçik qabda su qoyun.

- Göbələyi bişirməzdən əvvəl 1 saat duzlu suda saxlasanız, bişəndə əzilməz.

- Mürəbbəni paslanmayan qabda bişirin. Əks-halda, meyvənin tərkibindəki C vitamini itər.

- Əti qaynadarkən içərisinə bir parça ağac kömürü atsanız iy gəlməz və tez bişər.

Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.