Alimlər hamilələr üçün ən faydalı qidanı müəyyən ediblər
Day.Az представляет новость на азербайджанском языке
Yumurtanın tərkibi yod, B12 və D vitamini, dəmir, fol turşusu, xolin ilə zəngindir. Bu nəticə aparılan 18 elmi tədqiqatın yekununda əldə olunub. Bütün bunlar dəniz məhsullarının tərkibində olan uzun zəncirli yağ turşularının çatışmazlığı zamanı kömək edir.
Alimlər bununla tərkibi hamilə qadınlara lazım olan bir sıra vitamin və mikroelementlə zəngin ən faydalı qidanı müəyyən ediblər.
Day.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə gələcək anaların günlük qida rasionuna toyuq yumurtası əlavə etməklə, vaxtından əvvəl doğuş riskini azaltmaq, uşaqda çəki azlığının və hamilələrdə meydana çıxan depressiyanın qarşısını almaq olar.
Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.
Заметили ошибку в тексте? Выберите текст и сообщите нам, нажав Ctrl + Enter на клавиатуре