https://news.day.az/azerinews/849219.html
Bananın qabığı qara olanını yeyin
Bananın qabığı qara olanını yeyin

Bananın insan orqanizminə bir çox faydası olduğunu deyən həkimlər, qabığı qaralmış bananları yeməyin daha məsləhətli olduğunu bildirib. Tərkibində bol miqdarda kalium olan banan, təzyiqi salma, ürəyi aritmilerdən qoruma, əzələ zəifliyinin azaldılması kimi bir çox üstün vitaminlər ehtiva edir.
Milli.Az yeniavaz.az-a istinadən bildirir ki, xoşbəxtlik meyvəsi deyə adlanan banan, stressə qarşı çox faydalıdır. Qeyd edilməlidir ki, bəyənməyib qabığı qara olduğu üçün almadığımız yumşalmış çox yetişmiş bananlar antioksidan təsiri ilə xərçəngə qarşı qoruyucu quruluşdadır. Yəni, banan nə qədər qaradırsa o qədər antikanserojen-antioksidan maddə ehtiva edir.
Читать Day.Az в:
Заметили ошибку в тексте? Выберите текст и сообщите нам, нажав Ctrl + Enter на клавиатуре