Bu dondurmaları ALMAYIN

Beynəlxalq İnteqrativ Qidalanma İnstitutunun təsisçisi Nata Qonçar müsahibəsində dondurmanın yenidən dondurulduğuna şübhə olduqda onu almamağı tövsiyə edib.
Day.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, saxlama və daşıma qaydalarının pozulması səbəbindən bu hal bir neçə dəfə baş verə bilər.
Dietoloq yarana biləcək mikrobların orqanizmdə patoloji dəyişikliklərə səbəb ola biləcəyini vurğulayıb.
O bildirib ki, ərimiş dondurma qızılı stafilokok xəstəliyinin yaranmasına səbəb olur.
Belə ki, bakteriyaların çoxaldığı korlanmış məhsulun istifadəsi ishal, qızdırma, qastrit və enterokolit, mədə-bağırsaq traktının, selikli qişaların zədələnməsinə və hətta zəhərli şoka səbəb ola bilər.
Заметили ошибку в тексте? Выберите текст и сообщите нам, нажав Ctrl + Enter на клавиатуре